KLASIČNO ČIŠĆENJE LICA

KOZMETOLOGIJA

Što je klasično čišćenje lica?

Mehaničko čišćenje lica je kozmetički postupak koji se koristi za uklanjanje mrtvih stanica kože, nečistoća i viška sebuma s površine lica, kao i ublažavanje te rješavanje problema akni i mitesera kod problematičnih koža. Zamijeniti ga ne može niti jedan drugi tretman jer je lučenje sebuma ili loja prirodan proces u našoj koži. Pojačano lučenje uzrokuju i razni čimbenici poput slobodnih radikala, znojenja, nezdravih životnih navika i netemeljitog čišćenja kože od make-upa. Čišćenjem lica pospješujemo oslobađanje od toksina, osiguravamo bolju prokrvljenost kože, smanjujemo vidljivost proširenih pora, ujednačujemo pigmentaciju kože i reduciramo upalu.

Što uključuje mehaničko čišćenje lica?

Mehaničko čišćenje lica obično uključuje nekoliko koraka. Prvo, lice se očisti blagim sredstvom za čišćenje kako bi se uklonile površinske nečistoće te se radi mehanički ili enzimski peeling kože. Zatim se koža ručnicima priprema kako bi se otvorile pore i omekšala koža te nakon toga kozmetolog uklanja mitesere, akne, komedone ili ostale nečistoće iz pora. Ovaj postupak može biti malo neugodan i može uzrokovati blago crvenilo ili iritaciju kože, ali obično se brzo smiruje. Nakon mehaničkog čišćenja, koža se umiruje hidratantnom maskom i nanosi se hidratantna krema ili serum kako bi se obnovila hidratacija i umanjile eventualne iritacije.

Važno je napomenuti da mehaničko čišćenje lica nije prikladno za sve tipove kože. Važno je konzultirati se s kozmetologom kako bi se odabrala najbolja opcija čišćenja lica za vašu kožu.

Separate email addresses with a comma.
ili rezerviraj svoj termin klikom na LINK