EGZOSOMI

ESTETSKA MEDICINA

Što su egzosomi?

Egzosomi - regenerativna sila bez premca sadržana u staničnim „pupoljcima” posteljice koji sadrže biomolekule uključujući proteine, faktore rasta, lipide i nukleinske kiseline mRNA/miRNA, točnije 800 proteina, 1000 peptida, antioksidanse i 373 lipida.

Djeluju kao glasnici iz matičnih stanica u druge stanice poput malenih ovojnica regeneracije od stanice do stanice šaljući signale stanicama da uđu u proces obnove. Egzozomska terapija je jedna od najpopularnijih terapija pomlađivanja koja se trenutno primjenjuje u regenerativnoj medicini. Oni prenose genetske informacije i proteine ​​do stanica u cijelom tijelu i stvaraju putove za komunikaciju između stanica. Egzosomi osiguravaju stanicama da pravilno komuniciraju i utječu na održavanje zdravlja cijelog tijela.

Egzosomi znanstveno:
- najučinkovitiji oblik pomlađivanja
- drastično smanjuju pojavu bora na licu, nadusnici i vratu
- popravljaju oštećenja stanica na razini DNA vraćajući ih u „mladenački” oblik rada time reducirajući staračke pjege, ožiljke od akni, strije i drugu problematiku.
- djeluju protuupalno
- potiču razvoj kolagena
- jačaju kožnu barijeru
- učvršćuju tonus kože
- kontroliraju gubitak vode iz kože

Odakle dolaze?

Egzosomi su povezani s matičnim stanicama i preuzimaju se iz mezenhimalnih matičnih stanica Warthonove sluzi ljudskih posteljica. Prikupljaju se od davatelja koji su pristali da se ekstrahiraju i sintetski obrade u laboratoriju prema najstrožim etičkim protokolima.Kako izgleda tretman egzosomima?

Egzosome u kožu unosimo putem Dermapen uređaja za microneedling. Na vrhu jedne iglice microneedling sustava stane oko 7000 egzosoma. Jednom oscilacijom Dermapena u kožu se isporuči 112 000 egzosoma, a za vrijeme microneedling tretmana lica ukupno se u kožu ubaci 13 440 000 regenerativnih molekula.

Separate email addresses with a comma.
ili rezerviraj svoj termin klikom na LINK