INJEKTABILNA TERAPIJA KOLAGENOM

ESTETSKA MEDICINA

Što je kolagen?

Opće poznata činjenica je da je kolagen osnova estetske medicine. Vlaknasti protein koji predstavlja isprepleteni okvir u našoj koži zadužen za održavanje tonusa blisko povezan s elasticitetom kože. U mladosti kolagenska vlakna usko su i linearno poredana jedno pored drugoga pružajući otpor svim vanjskim silama koje djeluju na kožu. S godinama takva vlakna postaju opuštena i neravnomjerno raspoređena, njihova količina znatno opada a proizvodnja novog kolagena smanjena je proporcionalno smanjenju aktivnosti stanica koje ga proizvode – fibroblasta. Iz tog razloga u estetskoj medicini pribjegavamo različitim tretmanima s kojima pokušavamo pobuditi postojeći kolagen, osnažiti ga, zategnuti ga ili proizvesti novi. A što ako jednostavnim terapijskim postupkom mezoterapije možemo ciljano unijeti nova kolagenska vlakna i na taj način „ojačati“ temelje našeg lica.

Kome se preporučuje mezoterapija kolagenom?

Kolagen čini 5-6% naše ukupne tjelesne težine i najrasprostranjeniji je protein u našem tijelu, Najmanja podjedinica kolagena je tropokolagen koji je formiran od glukoze/galaktoze i 4 amino kiseline: prolin, hidroksiprolin, glicin i lizin. Tako formiran tropokolagen položen u trostruku spiralu čini osnovu kolagena koji se zatim organizira u vlakna dajući tonus i čvrstoću tkivima. Tropokolagen u Tissue&Matrix mezoterapiji daje koncentriranu biološku potporu tkivu koje je zbog prirodnog procesa starenja uzrokovanog kako unutarstaničnim tako i ekstrastaničnim procesima kolagen izgubilo. Apliciranje kolagenskih vlakana u tkivo rezultira restrukturiranjem i poboljšanjem mehaničkih svojstava tkiva u smislu tonusa i čvrstoće vračajući biološku potporu koži. Osim ultrapročišćenog kolagena, u ovom obliku mezoterapije nalaze se i vitamin C kao jedan od najvažnijih bioloških antioksidansa, magnezij glukonat kao jedan od glavnih transportnih molekula magnezija unutar stanica, vitamin B1, B2 i B6 s antioksidativnim, eritropoeznim i detoksificirajućim svojstvima čime se dodatno kreira zaštitna barijera od slobodnih radikala te se dodatno usporava starenje vezivnog tkiva.

Mezoterapija kolagenom preporučuje se svakoj zrelijoj koži u kojoj je zbog procesa starenja nastupio gubitak istog, bilo kao samostalan tretman, kao nadopuna postojećim kozmetološkim tretmanima ili u kombinaciji s radiofrekvencijom radi dodatnog liftinga i učvršćivanja strukturne kolagenske mreže kože.

Separate email addresses with a comma.
ili rezerviraj svoj termin klikom na LINK