RADIESSE

ESTETSKA MEDICINA

Što je Radiesse?

Radiesse je dermalni filer koji je po svom sastavu potpuno drugačiji od klasičnih hijaluronskih filera na bazi šećera (da, hijaluronska kiselina je u osnovi šećer). On je naime sastavljen od mikroskopskih čestica kalcijevog hidroksilapatita promjera 45 mikrometara.

Svaka čestica je izbrušena do savršenstva i proizvod u svijetu nosi naziv od milja “Best little pearl” s provedenih više od 200 kliničkih studija i do sada apliciranih 8 milijuna injekcija širom svijeta te je okićen nagradom „najbolji filer na tržištu“ 2016-e i 2017-e godine. Jednom apliciran pod kožu, na svaku od tih okruglih perlica zalijepe se stanice koje nazivamo fibroblasti – naše vlastite tvornice mladosti kojima je funkcija proizvoditi kolagenska vlakna, elastična vlakna te jednim dijelom ekstracelularni matrix (ECM - sastavni dio nekih kozmetičkih preparata). Kao posljedica aktivacije tih stanica, naš organizam reagira na jedan jedini mogući način a to je da proizvodi mrežu vlastitog kolagena na mjestima gdje je Radiesse apliciran. To je jedini direktan način da probudimo vlastiti organizam i doslovno ga potaknemo na izravnu proizvodnju onoga što koži s godinama nedostaje.

Držim da je Radiesse trenutno najmoćnije injektabilno oružje koje imamo u rukama u borbi protiv neumoljivog vremena i gravitacije a koje u jednoj injekciji može objediniti svojstva gotovo svih filera - od volumizacije i konturiranja lica do skin boostera i kontrole vidljivosti strija.

Pojedinci se obično začude kad čuju riječ “kalcij” i pomišljaju na kamen, kredu, stijenu… analogija ima različitih. Kalcijev hidroksilapatit je prirodni sastojak našeg organizma - to je mineralna komponenta koja se može pronaći u kostima i zubima. U potpunosti je biorazgradiva i metabolizira se putem prirodnih endogenih mehanizama na kalcijeve i fosfatne ione. Dakle Radiesse nije trajan filer, već dugotrajniji. Ne može formirati novu kost u tijelu jer ne postoje osteo-progenitorske stanice ili koštani morfogenski proteini u koži. Jednom aplicirani u kožu, aktiviraju sustav fibroblasta i tijekom narednog perioda polako ih organizam razgradi ostavljajući iza sebe gustu mrežu vlastitog kolagena koji sada služi kao skelet dajući potporu koži, čvrstoću, otpornost i elastičnost.

Što se sve može tretirati?

On ima jedinstveno svojstvo trenutačne korekcije volumena uz postepenu indukciju kolagena. Za razliku od hijaluronskih filera on na sebe ne navlači vodu. Lifting efekt može zahvaliti svojim specifičnim reološkim svojstvima - visokim viskozitetom i elastičnošću.

Jedan je od najpopularnijih, ako ne i najpopularnijih proizvoda u svijetu kada govorimo o jasnom konturiranju i oblikovanju lica i čeljusti podjednako kod žena i muškaraca i naravno nekirurškom liftingu lica. Koristi se često samostalno ili u kombinaciji s hijaluronskim filerima s kojima se ljubi bez problema.

Tretirati se može gotovo sve: lice, vrat i dekolte, unutrašnja strana nadlaktica, šake, koža trbuha, natkoljenica i koljena, stražnjice, a može značajno reducirati vidljivost strija (sam ili u kombinaciji s drugim neinvazivnim tehnikama i metodama). U biti gdje god postoji određeni stupanj “skin laxity” odnosno opuštenosti kože, Radiesse može biti od velike pomoći.

Kako djeluje Radiesse?

Pravilno pripremljen u određenom dilucijskom omjeru, djelovati će isključivo i samo na kvalitetu kože. Tzv. “tehnikom ispiranja” dermisa plasiran upravo u područje kože koje obiluje fibroblastima, kroz narednih 3-4 tjedna primijetiti ćete postupnu promjenu teksture, čvrstoće, elastičnosti i sjaja kože. I poboljšanje se nastavlja iz tjedna u tjedan. Neokolageneza ima svoj vrhunac u periodu do 3 mjeseca od aplikacije a više od 95% klijenata svoje zadovoljstvo potvrđuje i nakon 12 mjeseci od samog tretmana

Jednom aktivirani i stimulirani fibroblasti produciraju vlastiti kolagen narednih nekoliko mjeseci. Novonastali kolagen u vašem organizmu ne nestaje preko noći. Potrebna je akumulacija svih onih ekstrizičnih (vanjskih) faktora zbog kojih koža stari – izlaganje suncu, slobodni radikali i dr. zbog kojih tijekom vremena kolagenska mreža se polako raspada i postaje rjeđa a koža gubi svoja svojstva - čvrstoću, sjaj, elastičnost i zdrav blistav izgled. Znanstvene studije godinama potvrđuju učinkovitost Radiessa u borbi protiv znakova starenja, stoga vjerujte znanosti i vjerujte vlastitom tijelu – a nama, nama dopustite da probudimo stanice mladosti u vama.

Separate email addresses with a comma.
ili rezerviraj svoj termin klikom na LINK