KEMIJSKI PILINZI

KOZMETOLOGIJA

Kemijski piling

Kemijski piling je kozmetički postupak koji koristi kemijske supstance kako bi se uklonili gornji, mrtvi slojevi kože i potaknula obnova. Ovaj postupak se često koristi za poboljšanje teksture kože, uklanjanje mrtvih stanica kože, smanjenje nepravilnosti, ublažavanje ožiljaka te poboljšanje izgleda kože i uklanjanje hiperpigmentacija.

Ovi spojevi mogu biti alfa-hidroksi kiseline (AHA), beta-hidroksi kiseline (BHA), triklorooctena kiselina (TCA) ili druge vrste kiselina. Odabir kemijske supstance ovisi o stanju kože, problemima koje se žele riješiti i željenim rezultatima.

Tijekom postupka, kemijska otopina se nanosi na kožu lica ili druga područja koja se tretiraju. Ova otopina se ostavlja da djeluje određeno vrijeme, obično nekoliko minuta, prije nego što se ispere ili neutralizira. Kemijski spojevi djeluju tako da otapaju vezivne tvari između stanica kože, što rezultira blagim perutanjem gornjeg sloja kože.

Kemijski piling može imati nekoliko koristi, uključujući:

  • - Uklanjanje mrtvih stanica kože: Kemijski peelinzi uklanjaju površinske slojeve mrtvih stanica kože, čime se poboljšava tekstura i sjaj kože
  • - Poboljšanje tena kože: Pilingom se mogu ukloniti hiperpigmentacije, tamne mrlje i neujednačenosti tena kože, čineći kožu svjetlijom i ujednačenijom.
  • - Smanjenje bora i finih linija: Kemijski peelinzi potiču obnovu kolagena i elastina u koži, što može smanjiti vidljivost bora i finih linija.
  • - Smanjenje akni i ožiljaka: Piling može pomoći u smanjenju akni, uklanjanju mitesera i poboljšanju izgleda ožiljaka od akni.

Kemijski peeling Melanostop ~ Za hiperpigmentacije

Mesopeel Melanostop je jedan od proizvoda za kemijski piling koji se koristi za tretiranje hiperpigmentacija, tamnih mrlja i neujednačenog tena kože. Mesopeel Melanostop sadrži kombinaciju aktivnih sastojaka, uključujući alfa-hidroksi kiseline (AHA), beta-hidroksi kiseline (BHA) i retinoičnu kiselinu. Ove kiseline djeluju na kožu tako da uklanjaju gornje slojeve kože, potiču obnovu stanica i smanjuju vidljivost hiperpigmentacija.

Kemijski peeling Azelan ~ Za akne, masnu kožu te rozaceu

Mesopeel Azelan je kemijski piling proizvod koji se koristi za tretiranje problema s aknama, masne kože, nepravilnosti tena te liječenje rozacee. Mesopeel Azelan sadrži aktivne sastojke, uključujući azelaičnu kiselinu, salicilnu kiselinu i fitinsku kiselinu. Azelaična kiselina je poznata po svojim antibakterijskim svojstvima i sposobnosti reguliranja proizvodnje sebuma, što može biti korisno kod tretiranja akni. Salicilna kiselina je beta-hidroksi kiselina koja djeluje na dublje slojeve kože, uklanja mrtve stanice kože i čisti pore. Fitinska kiselina je antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od slobodnih radikala.

Kemijski peeling Salicilna kiselina ~ Za proširene pore, akne te masnu i mješovitu kožu

Mesopeel Salicilna kiselina je kemijski piling proizvod koji sadrži salicilnu kiselinu kao glavni aktivni sastojak. Salicilna kiselina je beta-hidroksi kiselina (BHA). Salicilna kiselina ima keratolitička svojstva, što znači da pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože i otapanju viška sebuma koji može začepiti pore. Također ima protuupalna svojstva i može smanjiti crvenilo i upalu kože.

Separate email addresses with a comma.
ili rezerviraj svoj termin klikom na LINK