PREKOMJERNO ZNOJENJE

PROBLEMATIKE KOŽE - TIJELO

Hiperhidroza

Prekomjerno znojenje, poznato i kao hiperhidroza, je medicinski poremećaj u kojem osoba izlučuje više znoja nego što je potrebno za regulaciju tjelesne temperature. To može biti izraženo na određenim dijelovima tijela, kao što su pazuhi, dlanovi, stopala ili cijelo tijelo.

Prekomjerno znojenje može značajno utjecati na kvalitetu života osobe. Osobe s hiperhidrozom često se suočavaju s neugodnošću, socijalnom nelagodom i smanjenim samopouzdanjem. Mokre pazuhe ili dlanovi mogu ometati svakodnevne aktivnosti i utjecati na interakciju s drugim ljudima.

Postoje dva oblika hiperhidroze: primarna i sekundarna hiperhidroza.

Primarna hiperhidroza:
Ovo je najčešći oblik hiperhidroze i obično je nasljedna. Osobe s primarnom hiperhidrozom imaju prekomjerno znojenje bez jasnog uzroka ili povezanog medicinskog stanja. Ovo stanje obično utječe na specifične dijelove tijela i može se pogoršati stresom, anksioznošću ili određenim okidačima poput topline ili fizičke aktivnosti.
Sekundarna hiperhidroza:
Ovaj oblik hiperhidroze javlja se kao rezultat određenih medicinskih stanja ili lijekova. Sekundarna hiperhidroza može biti povezana s endokrinim poremećajima, metaboličkim bolestima, neurološkim stanjima, infekcijama, hormonskim promjenama ili nuspojavama lijekova.

Kojim tretmanima rješavamo ovu problematiku?

Separate email addresses with a comma.
ili rezerviraj svoj termin klikom na LINK