MEZOTERPAIJA

ESTETSKA MEDICINA

Što je mezoterapija?

Pod pojmom mezoterapija podrazumijevamo unošenje aktivnih tvari potrebnih koži iznimno tankim i nježnim iglicama kako bi slojevima kože nadomjestili nedostatak određenih tvari potrebnih za održavanje tonusa, teksture, kvalitete kože i sl., te potaknuli kožu na obnovu i aktivnost svih metaboličkih puteva zaduženih za održavanje i izgradnju kolagena, elastina, ekstrastaničkog matriksa i dr. To je i razlog zašto mezoterapiju često nazivamo „hrana za kožu“ obzirom da vrlo često sadržava ne samo hijaluronsku kiselinu, već i različite biorevitalizatore te građevne materijale poput aminokiselina i vitamina.

Ni jedan mezoterapijski koktel nije isti; razlikujemo različite vrste mezoterapije ovisno o problematici s kojom se susrećemo, pa je mezoterapija tretman uvijek maksimalno prilagođen pojedincu. Lokalno apliciranje tvari potrebnih koži omogućuje ciljano djelovanje točno na mjestima najveće potrebe. Kliničke studije potvrdile su kako unošenje aktivnih tvari direktno u kožu ima duži farmakološki učinak u lokalnom području u odnosu na sistemsku aplikaciju.

Na takvim znanstvenim dokazima leži učinkovitost mezoterapije u stanjima poput:
- redukcija bora lica
- poboljšanje kvalitete kože
- redukcija ožiljaka od akni
- ujednačavanje tonusa i sjaja kože
- posvjetljavanja pigmentacija na koži
- poboljšanja kvalitete vlasišta i stimulativnog učinka na kosu i dr.

Povijest mezoterapije

Prve zapise o injektiranju važnih supstanci direktno u kožu u terapeutske svrhe nalazimo još grčkoj civilizaciji kada je Hipokrat injektirao sokove kaktusa u rame kako bi ublažio bol, no pojam „mezoterapija“ povezuje se sa francuskim liječnikom, dr. Michel Pistorom 1958. godine, koji je prvi aplicirao aktivne sastojke direktno u slojeve kože (intradermalno). Za svoje rezultate dodijeljen mu je status Legion d'Honneur – najviše odlikovanje kao nacionalni heroj za zasluge u francuskoj. Do današnjeg dana, mezoterapija je jedna od najbolje istraženih i znanstveno potkrijepljenih tretmana u estetskoj medicini, prihvaćena u cijelom svijetu bilo kao samostalan tretman, ili potpora ostalim neinvazivnim i minimalno invazivnim tretmanima.

Sve što trebate znati

U potrazi za onim bezvremenskim „sjajem kože“, nanosimo na nju različite serume, losione, odlazimo na tretmane lica. No ono što nam može ponuditi pravu, istinsku njegovanu kožu za sjajem iznutra je – mezoterapija.

Unošenje izabranih aktivnih supstanci direktno u dermis vidno pomlađuje kožu, a istovremeno potiče proizvodnju kolagena i elastina, koji su neophodni za prirodnu elastičnost. Koža nakon tretmana djeluje revitalizirano, svježe, ujednačenog tonusa i teksture.

Što se sve nalazi u mezotearapijskoj ampuli?

RRS mezoterapijski kokteli namijenjeni su podjednako ženama i muškarcima različite životne dobi, kojima tretiramo različite probleme na koži – od suhe i dehidrirane kože, devitalizirane i opuštene kože, pušačke kože bez sjaja i tonusa, pigmentnih promjena na licu (hiper i hipopigmentacija), bora na licu i oko očiju, opadanje kose i dr. RRS mezotererapijske ampule iznimno su bogate aktivnim sastojcima poput hijaluronske kiseline, resveratrolom (jedan od najjačih antioksidanasa), organskim silicije, DMAE, BonTA 568 te drugim biorevitalizatorima.

Kako se izvodi tretman?

Prije samog tretmana, na konzultacijskom pregledu, u dogovoru s liječnikom definiraju se želje, mogućnosti i realni ciljevi koji se mogu postići ovim vidom terapije. Nakon nanošenja anestetika u obliku kreme, odabrana mezoterapijska ampula injektira se iznimno nježnim iglicama direktno u kožu. Na mjestima aplikacije preparata mogu ostati tragovi u vidu prolaznih zadebljanja na koži (papule) koja se vrlo brzo povlače. Nakon tretmana nije potrebno vrijeme za oporavak i klijent se može odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kako bi se postigao kumulativan učinak hranidbenih tvari u koži, mezoterapiju je najčešće potrebno ponavljati u serijama. Broj potrebnih tretmana i vremenski razmak između njih definira se u dogovoru sa liječnikom.

Što mogu očekivati?

Redovitim dolascima na mezoterapijske tretmane vašoj koži direktno i lokalizirano dajete ono što joj uvijek treba – hranu; bilo da se radi o vitaminskim kompleksima, aminokiselinama – gradivnim sastojcima kolagena, biorevitalizatorima sa učinkom na tonus i teksturu kože ili hijaluronskoj kiselini kao osnovi hidratacije kože. Ovakvi tretmani će trenutno poboljšati izgled vaše kože, ukloniti umoran izgled i dodati sjaj, pojačati će mikro cirkulaciju te na taj način pomoći vašem tijelu izbaciti neugodne toksine koji stare našu kožu. Osim toga primijetit ćete poboljšanje finih, dinamičnih linija na licu i ujednačavanje teksture. Infuzija aktivnih sastojaka hrani i pomlađuje kožu istovremeno potičući proizvodnju kolagena i elastina koji su neophodni za prirodnu elastičnost kože.

Bez obzira radilo se o seriji samostalnih tretmana ili kombinaciji mezoterapije i microneedlinga ili LED fototerapije, put do ujednačenog tena i blistavog sjaja leži u ovim ampulama – eliksirima mladosti.

Vrste mezoterapijskih koktela


RRS HA Injectable
Preko 80 revitalizirajućih sastojaka čini RRS HA Injectable idealnim rješenjem za tretman dehidrirane, opuštene kože i devitaliziranog tena. Hijaluronskom kiselinom postiže se duboka rehidracija kožnog tkiva, što daje dugotrajne rezultate. S vitaminima, masnim kiselinama, koenzimima, antioksidansima i mnogim drugim vitalnim tvarima koje sadrži RRS HA Injectable, pokreće se regeneracija kožnog tkiva. Koža pod stresom ponovno postaje svježa i mladenački blistava. Ovaj revitalizirajući proizvod također je indiciran za kožu koja pokazuje prve znakove starenja zbog vanjskih utjecaja.

RRS HA Skin Relax – BoNtA
RRS HA Skin Relax djeluje protiv površinskih bora i općenito umorne, opuštene kože opuštajući je do dubokih slojeva kože. Također popunjavaju izražajne bore i stoga imaju učinak učvršćivanja kože. Bore su značajno smanjene, a koža ponovno dobiva svjež, čvrst izgled. Učinak RRS HA Skin Relaxa na opuštanje kože temelji se na polipeptidima koji poput ovojnica leže na krajevima kožnih živaca.

RRS HA Eyes
Mezoterapijski koktel specijalno formuliran za redukciju podočnjaka i sitnih bora oko i ispod očiju sa ciljem uklanjanja umornog izgleda vjeđa. Sadrži 25 mg neumrežene hijaluronske kiseline s biorevitalizacijskim kompleksima koji su posebno namijenjeni za osjetljivo područje oko očiju namijenjen podjednako ženama i muškarcima .

RRS Silisorg
Koktel koji sadrži 1000 mg silicija i resveratrola, jednog od najjačih antioksidansa koji se dobiva iz sjemenki grožđa namijenjen je za jačanje kože i vezivnog tkiva uz dodatke dermoprotektora. Odlične učinke postiže u kombinaciji s drugim tretmanima za niveliranje i redukciju ožiljaka na licu. U kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom, odličan je anti age saveznik koji dodatno djeluje na tonus kože kao booster stvaranja kolagena .

RRS Hyalift 75
Sadrži čak 75 mg neumrežene hijaluronske kiseline i komplekse za biorevitalizaciju kože. S ovakvim mezoterapijskim tretmanom popunjavamo nježne bore na koži istovremeno vršeći biorevitalizaciju s efektom duboke hidratacije i održavanja tonusa kože. Proizvod sadrži aminokiseline i resveratrol i namijenjen je podjednako muškarcima i ženama u dobi od 35 do 55 godina .

RRS XL Hair
Posebno mjesto u portfoliju RRS mezoterapijskih koktela zauzimaju XL hair ampule bogate aminokiselinama,vitaminima, antioksidansima, masnim kiselinama i elementima u tragovima a sve u svrhu revitalizacije folikula dlaka kod osoba sa simptomatskim ispadanjem kose a sve u skladu sa regulatornim tijelima EU. XL Hair formula, kreirana za površinske i duboke dermalne aplikacije, sa hijaluronskom kiselinom i specijalnim buferima koji potiču proliferaciju stanica istovremeno stimulirajući rast vlasišta i pojačavajući debljinu vlasi kose zahvaljujući kvalitetnoj nutritivnoj potpori folikulima vlasišta .

Placenta
Curacen placenta inovativan je oblik mezoterapije proizvedene u Japanu koja sadržava faktore rasta, aminokiseline i vitamine ključne za pomlađivanje i regeneraciju tkiva. Kako se Curacen dobiva isključivo iz ljudskih placenta putem najstrožih etičkih protokola, regenerativan potencijal ovakvog materijala je neprocjenjiv. Jednom apliciran, Curacen tijelo doživljava kao nešto prirodno, nešto „svoje” i upravo iz tog razloga regenerativna sposobnost stupa na snagu gotovo odmah bez ukriženih reakcija sa našim imunološkim sustavom rezultirajući rastom i umnožavanjem zdravih stanica dermisa i epidermisa. Kliničke studije provedene diljem svijeta i u Japanu uzastopno potvrđuju učinkovitost ove vrste mezoterapije u stanjima poput rozacee, oporavka nakon invazivnih i minimalno invazivnih zahvata i tretmana u estetici poput kemijskih peelinga, microneedlinga i laserskih tretmana, korekciji hiperpigmentacija, alopeciji i dr .

NCTF
Anti aging mezoterapija za intenzivnu revitalizaciju i hidrataciju umorne i sivkaste kože, značajnu redukciju finih linija i bora te poboljšanje tonusa i teksture zrele kože kao i poboljšanje tamnih podočnjaka. Savršena koža je prije svega zdrava koža. Bez obzira na sitne linije i bore, kvaliteta kože je ta koja krije tajnu lijepe, blistave i zdrave kože. Svaka žena ima vlastitu predodžbu o ljepoti... ali za većinu se krajnja ljepota očituje kada su tijelo i duša u harmoniji – to je kada postojana, prirodna ljepota i sjaj blistaju iznutra. Fillmed NCTF 135 HA jedini je proizvod za mezoterapiju koji sadrži 59 aktivnih sastojaka (vitamina, aminokiselina, proteina, slobodnih radikala i antioksidansa) u jednoj vrlo učinkovitoj formuli za stimulaciju i obnovu kože .

RRS HA Tensor lift
Mezoterapijski koktel sa neumreženom hijaluronskom kiselinom kreiran za održavanje lifting efekta kože te za kožu sa smanjenim tonusom posebice kod zrelije kože sa foto oštećenjima. Predviđen je za tretiranje lica i dekoltea te vrata, kao i unutrašnjih strana nadlaktice i bedara

Separate email addresses with a comma.
ili rezerviraj svoj termin klikom na LINK