PODRUČJE OKO OČIJU

PROBLEMATIKE KOŽE - LICE

Koža oko očiju

Koža oko očiju je posebno osjetljiva i tanja od ostatka kože na licu. Starenjem, kao i zbog drugih faktora, mogu se pojaviti bore i podočnjaci u tom području. Iz tog razloga posebnu pozornost u njezi kože lica potrebno je posvetiti ovom području.

Bore oko očiju

Gubitak kolagena i elastina:
S godinama, proizvodnja kolagena i elastina u koži smanjuje se, što rezultira gubitkom elastičnosti i čvrstoće kože. To može dovesti do pojave finih linija i bora oko očiju.
Ponavljajući pokreti mišića:
Aktivnost mišića oko očiju, poput stiskanja očiju, smijanja ili mrštenja, s vremenom može pridonijeti formiranju bora, poput tzv. "pataka" ili "bora smijalice".
Gubitak masnog tkiva:
S godinama, masno tkivo u području oko očiju može se smanjiti, što može uzrokovati pojavu dubljih bora ili gubitak punoće.

Podočnjaci:

Nasljedna predispozicija:
Podočnjaci mogu biti nasljedni i pojaviti se zbog genetskih čimbenika. Ako su vaši roditelji ili članovi obitelji imali podočnjake, veća je vjerojatnost da ćete i vi imati isti problem.
Tanja koža i vidljivost krvnih žila:
Koža oko očiju je tanja i propusnija, što može uzrokovati vidljivost krvnih žila u tom području. To može rezultirati tamnim podočnjacima.
Dehidracija i umor:
Nedovoljno spavanja, umor, dehidracija i loše prehrambene navike mogu pogoršati pojavu podočnjaka.

Što utječe na starenje kože oko očiju?

Važno je napomenuti da su genetika i proces starenja glavni faktori koji utječu na pojavu bora i podočnjaka, ali i drugi čimbenici poput sunčeve svjetlosti, pušenja, stresa i općeg zdravlja mogu imati utjecaj. Redovita njega kože, zdrav stil života, hidratacija, zaštita od sunca i korištenje proizvoda namijenjenih za područje oko očiju mogu pomoći u smanjenju vidljivosti bora i podočnjaka.

Kojim tretmanima rješavamo ovu problematiku?

Separate email addresses with a comma.
ili rezerviraj svoj termin klikom na LINK