Infuzijski kokteli i važnost glutationa

9. kolovoza 2023. od
Infuzijski kokteli i važnost glutationa
e-Sustavi doo
| No comments yet

EQUILIBRIUM INFUZIJSKI KOKTELI

Nova energija za vaš imunološki sustav

Jednostavna, sigurna i održiva – takva bi trebala biti svaka terapija. Equilibrium i.v. dripovi nude takvu terapiju, jer su se već desetljećima dokazali kod ljudi:

  • koji se zbog raznih razloga osjećaju umorno, iscrpljeno i iscrpljeno
  • koji se nakon virusne infekcije ili druge bolesti jednostavno ne vraćaju u staru formu
  • koji žele poboljšati svoju imunološku obranu (npr. s povećanim rizikom od infekcija)
  • koji su izloženi pojačanom stresu
  • koji žele brzo prevladati izvanredna opterećenja
  • koji općenito žele povećati svoju fizičku i/ili mentalnu kondiciju
  • koji žele posebno spriječiti bolesti i procese starenja

U svim ovim slučajevima preporučuje se Equilibrium s jedinstvenim aktivnim sastojkom S-Acetyl-Glutathion® prema dr. med. Gerhard Ohlenschläger®. Uz Equilibrium dripove možete učinkovito poboljšati zdravlje i energetski status.


Terapija S- Acetyl - Glutathionom:

- daje novu snagu, čak i kod teške iscrpljenosti kao što je COVID umor
- povećava fizičku i mentalnu izvedbu
- djeluje antivirusno preko različitih mehanizama
- osigurava uravnotežen imunološki sustav
- promiče i štiti zdravlje i dobrobit organizma na jedinstven način

Uz Equlibrium infuzije, nudimo vam najučinkovitiju poznatu terapiju glutationom ikada. Ono što ove intravenske dripove čini tako jedinstvenim je njegova aktivna tvar: S-acetil-glutation. Nijedan drugi pripravak glutationa u svijetu ne sadrži ovaj farmaceutski aktivni sastojak.
Odlučujuća razlika: Equlibrium infuzije djeluju kao jedina terapija glutationom unutar stanica. 

Samo tako se mogu postići održivi pozitivni učinci na nekoliko razina:
- optimalna imunološka regulacija
- optimalna zaštita od infekcija
- optimalna zaštita stanica
- optimalna proizvodnja energije
- optimalna detoksikacija cijelog organizma

Uz ovu izvanrednu korist, S-acetil-glutation se više od 30 godina ne koristi samo preventivno i popratno kod bolesti. S-acetil-glutation također služi za povećanje performansi i boljeg starenja općenito. Aktualne studije također posebno dokazuju njegove blagotvorne učinke kod virusnih infekcija (preventivnih, u akutnoj fazi kao i postviralnih).


Equilibrium - kvaliteta čini razliku

Posebno kod terapije glutationom važno je paziti na najbolju kvalitetu. Za učinak i sigurnost odlučujuće je da su ispunjeni najviši zahtjevi za čistoćom aktivne tvari. Equilibrium ispunjava te zahtjeve sa svojim farmaceutski aktivnim sastojkom S-acetil-glutationom (SAG) prema dr. med. Gerhard Ohlenschläger®:
- Posebno je razvijen za medicinsku upotrebu
- Razvijen u više od 30 godina istraživanja glutationa
- Farmaceutski je aktivni sastojak
- Najveća čistoća omogućuje najbrži i najtrajniji učinak
- Kontrolira vanjski i neovisni institut za ispitivanje
- U potpunosti proizvedeno u Njemačkoj uz zajamčenu postojanu kvalitetu i čistoću
- Sukladnost s najstrožim nacionalnim, europskim i međunarodnim smjernicama
- Proizvodnja provjerena od strane službenih inspekcija
- Ispunjeni su svi zakonski zahtjevi za farmaceutske aktivne sastojke (važna razlika u odnosu na upitne plagirane proizvode)
- Aktivni sastojak svake pojedine serije Equlilibrium sveobuhvatno je ispitan i potvrđen smislenim valjanim certifikatom analize prema propisima o radu ljekarni
- Validirane metode ispitivanja u skladu s priznatim farmaceutskim pravilima
- Istraživanje i primjenu prati znanstveno savjetodavni odbor doktora, znanstvenika i drugih stručnjaka
- Pionir terapije visokim dozama za sindrom kroničnog umora i druge bolesti umora


Nedostatak glutationa: uzrok mnogih problema

Strogo govoreći, izraz "nedostatak glutationa" odnosi se na nedostatak reduciranog glutationa (GSH) unutar stanica. Najčešći razlog za takav nedostatak GSH su slobodni radikali ili oksidativni i nitrozativni stres. 

Utjecaji iz okoliša raznih vrsta (insekticidi, biocidi, ispušni plinovi, elektrosmog, teški metali...), neoptimalna prehrana (nedostatak vitamina, konzumacija alkohola...) kao i popratni učinci (vitalno) potrebnih medicinskih terapija te određene bolesti dokazano su dokazano povezani s nedostatkom glutationa.


Što je oksidativni stres?

Ako tijelo pati od oksidativnog stresa, to znači da u organizmu ima previše ROS (reaktivnih vrsta kisika). To su slobodni radikali koji sadrže spoj kisika. Te se molekule skraćeno nazivaju i kisikovi radikali. Oni uzrokuju veliku štetu u tijelu jer oštećuju druge molekule – primjerice, stanične membrane ili gene. Kisikovi radikali mogu oštetiti gotovo sve stanične strukture u cijelom tijelu.


Što je nitrozativni stres?

Nitrozativni stres također uzrokuju slobodni radikali – samo što odgovarajuće molekule ne sadrže kisik, već dušikove spojeve. Ovo se također naziva reaktivne vrste dušika (RNS). Baš kao i ROS, ovi radikali oštećuju širok raspon tjelesnih molekula. RNK također može oštetiti najrazličitije strukture u organizmu.

U obrani tijelo “troši” GSH. Kako bi se obranili slobodni radikali i nadoknadila šteta koju uzrokuju u organizmu, tijelo troši vlastiti reducirani glutation: on oksidira u GSSG (oksidirani glutation).
Sada bi se oksidirani glutation zapravo trebao regenerirati i vratiti u aktivni oblik GSH. Ali često je količina radikala tolika da se troši puno reduciranog glutationa. U tom slučaju nakon detoksikacije ostaje previše oksidiranog glutationa. "Mehanizmi recikliranja" su preopterećeni.
To utječe na omjer GSH i GSSG, koji bi inače trebao biti 400:1.


ATP - najvažniji izvor energije

Glutationski sustav je od velike važnosti za razinu energije čovjeka. U tome ulogu igraju različiti mehanizmi. Svi su povezani sa supstancom ATP (adenozin trifosfat). Također se naziva "energetska valuta tijela". ATP se proizvodi u stanicama – točnije u mitohondrijima, “elektranama stanice”.

Svaka osoba svaki dan potroši otprilike polovicu težine svoje tjelesne mase ATP-a i ponovno formira istu količinu. Pod velikim opterećenjem, ATP promet može biti do 500 g u minuti.


Glutation treba ATP i obrnuto

U proizvodnji ATP-a nastaju slobodni radikali – što se više energije proizvodi, to se više slobodnih radikala proizvodi. Oni se moraju "ukloniti" smanjenim glutationom u tijelu tako da ne uzrokuju nikakvu štetu. Istovremeno, proizvodnja i "recikliranje" glutationa također troši energiju u obliku ATP-a.

Ako glutationski sustav iz nekog razloga izađe iz ravnoteže i stoga je prisutan smanjeni glutation, lako je doći do začaranog kruga: manje GSH znači smanjenu zaštitu od slobodnih radikala. Slobodni radikali oštećuju mitohondrije u kojima se proizvodi ATP energija. To utječe na sintezu ATP-a, dostupno je manje energije. To zauzvrat rezultira nižom proizvodnjom glutationa.

Pod tim okolnostima glutationski sustav više ne može dovoljno ispunjavati svoje ključne zdravstvene funkcije.


Glavni problem: slabost, umor, iscrpljenost

Ako sustav glutationa izađe iz ravnoteže, antioksidacijska obrana više nije osigurana. Stanični metabolizam i imunološki sustav također su značajno narušeni. Jedna od najtežih posljedica je opći i duboki energetski deficit, koji može biti uzrokovan nedostatkom glutationa. Razlog slabosti je taj što mitohondriji više ne mogu proizvesti dovoljno ATP-a u stanicama bez dovoljno smanjenog glutationa. S tim su povezani i sindrom kroničnog umora i sindrom izgaranja.


Nedostatak glutationa i imunološki sustav

Glutation je ključan za dobro funkcioniranje imunološkog sustava. Brojna istraživanja s raznim virusima pokazala su da glutation djeluje imunomodulatorno i antivirusno. Različiti mehanizmi koji se međusobno povezuju u procesu sada su dobro istraženi.

Glutation regulira oksidativno stanje unutar stanica. To ometa ulazak različitih sojeva virusa u tjelesnu stanicu čime se povećava otpornost organizma na infekcije.
Visoke unutarstanične razine glutationa sprječavaju razmnožavanje virusa u tijelu. Glutation podržava takozvanu ravnotežu TH1/TH2. To je osnova da tijelo pravilno reagira na virusne i bakterijske ili parazitske "napade". Na taj način glutation osigurava adekvatan i učinkovit imunološki odgovor.

Glutation je važan za preradu antigena, tj. nespecijskih proteina koji su prodrli u tijelo. Reakcija važnih imunoloških stanica (APC) na prezentirane antigene također je suodređena glutationom.
Kod virusnih infekcija i mnogih drugih bolesti, unutarstanična razina glutationa se smanjuje. Stvaraju se kisikovi radikali koji mogu uzrokovati trajna oštećenja stanica. S-Acetil-glutation sprječava ovu štetu učinkovitim podizanjem razine unutarstaničnog glutationa. Na taj način sprječava i moguća posljedična oštećenja od virusnih i drugih infekcija.
Veze su toliko relevantne i dobro dokazane da liječnici tumače nisku razinu glutationa kao indikaciju da oboljela osoba ima povećan rizik od bolesti imunološkog sustava: Glutation se smatra jednim od najvažnijih prognostičkih markera za gotovo sve imunološke bolesti.
Suprotno tome, zdrava unutarstanična razina glutationa osigurava da vlastiti obrambeni sustav tijela ostane učinkovit i učinkovit. 


S-acetil-glutation i energija ili učinkovitost

Glutation povećava energiju i performanse podržavajući energetsku ravnotežu na nekoliko načina:
- Stanične elektrane: U mitohondrijima, "elektranama stanice", proizvodi se ATP, središnji izvor energije za sva živa bića. Tijekom proizvodnje stvaraju se slobodni radikali. Samo ako ih glutation "ukloni" može se proizvesti daljnja energija.
- Opskrba kisikom: Glutation štiti crvenu krvnu boju hemoglobin od oksidacije. To je jedini način na koji hemoglobin može prenositi kisik kroz tijelo. Ako je transport kisika poremećen, dolazi do slabijeg rada, umora, iscrpljenosti i nedostatka zraka


S-acetil-glutation (Eumetabol®) i zaštita stanica

Glutation je od iznimne važnosti za organizam u održavanju zdravih funkcija stanica:
- Super antioksidans: Glutation čini slobodne radikale i perokside bezopasnima. Riječ je o vrlo agresivnim molekulama koje oštećuju tjelesne molekule "kidajući" iz njih elektrone. Žrtve su, primjerice, vlastite tjelesne bjelančevine, enzimi, stanične membrane ili geni (DNK).
- Dioba stanica: Glutation kontrolira zdrav rast stanica i zdravu diobu stanica.
- Stanični metabolizam: Glutation je odlučujuće uključen u metabolizam stanica. Pomaže, primjerice, u prijenosu važnih tvari kroz staničnu membranu. 
- Podrška je drugim antioksidansima: Glutation nije samo super antioksidans. Također može reciklirati ili reaktivirati druge antioksidanse kada se koriste. Mnogi drugi antioksidansi mogu pravilno djelovati samo ako ima dovoljno glutationa


S-acetil-glutation (Eumetabol®) i detoksikacija

Sustav glutationa smatra se najvažnijim sustavom detoksikacije tijela. Ključno je za mnoge operacije detoksikacije:
- Ispuštanje toksina iz okoliša i teških metala: Glutation može vrlo dobro vezati toksine. - Zagađivači "uhvaćeni" glutationom mogu se lako ukloniti i izlučiti putem jetre i bubrega.
- Izbacivanje vlastitih zagađivača iz tijela: Na isti način glutation detoksificira otpadne tvari koje nastaju tijekom prirodnog metabolizma. 
- Glutation osigurava hvatanje, transport i uklanjanje toksina putem jetre i bubrega


Burn out sindrom i glutation

Znakovi sindroma izgaranja mogu se razlikovati od osobe do osobe. Oni uključuju:
- Emocionalna iscrpljenost, "unutarnja praznina"
- Problemi sa spavanjem
- Razdražljivost
- Ravnodušnost, prijezir i cinizam prema trećima
- Osjećaj neuspjeha i vlastite bezvrijednosti
- Osjećaj uzaludnosti vlastitog truda
- Osobno povlačenje
- Depresija
- Tjelesni simptomi kao što su napetost, glavobolje, cirkulacijski ili gastrointestinalni problemi
- Problemi s koncentracijom
- Poteškoće s pamćenjem
- Nesposobnost odlučivanja
- Budući da slični simptomi mogu biti povezani s drugim bolestima, dijagnozu izgaranja treba postaviti stručnjak. Iscrpljenost i umor također mogu biti povezani, primjerice, s nedovoljnim radom štitnjače ili čitavim nizom drugih bolesti zbog čega je adekvatan liječnički pregled i obrada od ključne važnosti.

Najčešći simptomi sagorijevanja su nedostatak energije, smanjena sposobnost i trajni umor uz istovremene poremećaje spavanja.

Osjećate li se trajno iscrpljeno, nemotivirano ili slabo?
Bolujete li od akutne virusne infekcije?
Jednostavno se ne možete vratiti u staru formu nakon virusne infekcije ili neke druge bolesti?
Imate li često posla s infekcijama?
Želite li poboljšati svoju imunološku obranu (npr. kod povećanog rizika od infekcija)?
Jeste li pod stresom?
Želite li brzo savladati posebna opterećenja?
Želite li poboljšati svoju fizičku i/ili mentalnu kondiciju općenito?
Vaš način života ili prehrana nisu optimalni?
Želite li posebno spriječiti procese starenja i bolesti?

U svim tim slučajevima možete značajno i održivo poboljšati kvalitetu života s Equlilibrium infuzijskom terapijom. Jer S-Acetil-Glutation u usporedbi s konvencionalnim pripravcima glutationa dokazivo, značajno i dugotrajno povećava unutarstanične razine glutationa.

Equilibrium infuzijski kokteli:
- povećavaju energiju, koncentraciju i vitalnost,
- potiču imunološki sustav i imaju izravan antivirusni učinak,
- ublažavaju postviralne tegobe,
- detoksificiraju cijelo tijelo do stanične razine,
- povećavaju snagu stanica,
- podržavaju optimalnu opskrbu stanica,
- štite stanice i mitohondrije ("stanične elektrane") od oštećenja,
- potiče otpornost na stres 

Autor teksta: Josip Lovrić, dr. med.

Prijavi se to leave a comment